V košíku nie sú žiadne položky.

  • Kompava Nattokinase Plus 90 cps Roll over image to zoom in
  • Kompava Nattokinase Plus omega 90 cps Roll over image to zoom in
  • Roll over image to zoom in
  • Roll over image to zoom in

Kompava Nattokinase Plus 90 cps plus omega 3 zadarmo zdravie ciev v mozgu a srdci

Napíše recenziu k tomuto produktu ako prvý

Bez DPH: 36,67 € S DPH: 44,00 €

Dostupnosť: Skladom

Rýchly prehľad

 


NSK-SD nattokináza je enzým patriaci do skupiny serínových proteáz (enzýmov štiepiacich fibrín). Získava sa z japonského raňajkového jedla natto (známeho už 2000 rokov), ktorý je vyrábaný fermentáciou sójových bôbov s priateľskou baktériou Bacillus subtilis natto. Nattokinasse Plus je jedinečná svojim zložením, keďže neobsahuje vitamín K2.
Enzým prispieva k rozkladu a k odstráneniu poškodených buniek z organizmu. 

Jediná certifikovaná Nattokinase na trhu od slovenského výrobcu najvyššej kvality

 

zdravie ciev v mozgu a srdci

 

 

Obsah:

90 kapsúl t.j. 36 g komplexného prípravku

1 kapsula obsahuje 400 mg

Nattokinasse Plus je jedinečná svojim zložením, keďže neobsahuje vitamín K2.

 

Popis

NATTOKINASE PLUS obsahuje:

  • enzymatická aktivita 2000 FU (FU=jednotka degradácia fibrínu), pričom obsahuje 100 mg účinnej látky v 1 rastlinnej kapsule
  • rastlinné vegetable kapsule sú čisto vegan friendly
  • NSK-SD ®nattokináza je certifikovaná čistá forma nattokinázy
  • inulín - probiotická vláknina, slúži ako potrava pre vlastné dobré baktérie. Tie vytvárajú vitamíny skupiny B, ktoré zlepšujú vstrebávanie                                            enzýmu stenou tenkého čreva a maximálne využitie organizmom.

 

Odporúčané dávkovanie:

1 kapsula ráno a večer na lačno, ½ hod pred jedlom alebo 2 hodiny po jedle.

Použitie:

Kapsule zapiť dostatočným množstvom vody. Nesprávne užívanie výživového doplnku znižuje jeho vstrebávanie a tým i účinok.

 

Zloženie

Inulín, výťažok z fermentovaných sójových bôbov NSK-SD ® Nattokinase (100 mg), stearan horečnatý, rastlinná kapsula

Nutričné hodnoty 100 g Obsah v 1 kps/ 400 mg *RVH %
Energetická hodnota 1041,8 kJ/249 kcal 4,1672 kJ / 0,996 kcal 0,04
Bielkoviny 1,4 g 0,0056 g 0,011
Sacharidy 93,2 g 0,37 g 0,13
Tuky 0,025 g 0 g 0
Účinná látka: Natokináza   100mg **

*RVH %- Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal).**RVH – nie je stanovená

Upozornenie:

Nie je vhodný pre osoby mladšie ako 18 rokov, tehotné a dojčiace ženy. Skladujte mimo dosahu malých detí, v suchom prostredí, pri teplote do 25°C. Nevystavujte priamemu slnečnému svetlu. Nepoužívajte ako náhradu pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Osoby užívajúce lieky by mali výrobok konzumovať výlučne pod lekárskym dohľadom.

Obsah:

90 kapsúl t.j. 36 g komplexného prípravku

1 kapsula obsahuje 400 mg

 

Pre koho je enzým nattokináza určený?

Pre každého, kto sa zaujíma o svoje zdravie – najmä o zdravie ciev v mozgu a srdci. Nattokináza sa užíva ako prevencia vzniku krvných zrazenín a na zlepšenie prietoku krvi v cievach, znižuje tlak krvi a pozitívne vplýva pri poruchách krvného obehu. Má neuroprotektívne vlastnosti – pozitívne pôsobí na nervovú sústavu, chráni mozgové bunky a zvyšuje prekrvenie mozgových ciev. Taktiež slúži aj ako prevencia pred tzv. economy class syndrom – ide o riziko vzniku trombózy v dôsledku dlhých a častých letov lietadlom.

Ďalej sa nattokináza používa pri predchádzaní a liečbe kardiovaskulárnych ochorení ako sú arytmia srdca, nepravidelný pulz a pri ochoreniach ako vysoký krvný tlak, hlboká žilová trombóza, ateroskleróza, či kŕčové žily.

Dôležité si je uvedomiť, že zdravie máme iba jedno a preto sa musíme oň dostatočne starať. Netreba podceňovať už prvé príznaky a začať problém riešiť hneď. Myslite na prevenciu už teraz a tešte sa z dlhého života.

 

Nattokináza je enzým izolovaný z tradičnej japonskej fermentovanej sóje Natto. Tento enzým je čisto prírodného charakteru a získava sa pomocou baktérie Bacillus subtilis natto. Síce tento enzým pochádza zo sóje, je ťažké ho nájsť v sójových produktoch. Nattokináza je používaná na rôzne účely v ľudovej, tradičnej medicíne, pričom v Japonsku sa používa už vyše 2000 rokov. Dokonca výskumy ukazujú, že práve zvýšená konzumácia syra natto, ktorý je prirodzeným zdrojom nattokinázy štatisticky súvisí s nižším počtom úmrtí spôsobených upchatím ciev.

Nattokináza je veľmi dôležitá pre správne fungovanie srdca, mozgu a ciev. Úlohou nattokinázy v organizme je udržiavať tvorbu fibrínu v normálnych hodnotách, ktoré sú typické pre zdravého človeka. Rozpúšťa krvné zrazeniny v cievach (tromby) čím znižuje riziko vzniku mŕtvice. Zvyšuje prietok krvi v srdcových cievach, čím pôsobí preventívne proti infarktu. Ide o najúčinnejší prírodný produkt s fibrinolytickými účinkami (rozpúšťanie krvných zrazenín).

 

 

Dôležitosť enzýmov v ľudskom organizme

Enzýmy často nazývané „iskri života“ sú životne dôležité látky biologického pôvodu. V našom tele máme 5000 enzýmov ktoré vstupujú do 25000 rôznych reakcií. Dá sa povedať, že enzýmy riadia každú činnosť v našom tele.

Čo sú vlastne enzýmy? Sú to proteínové katalyzátory, ktoré sa tvoria v bunkách živých tvorov. Vyskytujú sa všade kde je život, v rastlinách a živočíchoch. Zúčastňujú sa na činnostiach dôležitých k udržaniu života, ako je syntéza, rozklad, preprava, vylučovanie, detoxikácia a tvorba zásob energie.

V bunkách nášho tela vzniká viac ako 5000 druhov životne dôležitých enzýmov. Enzýmy produkujeme aj pomocou enzýmov v potravinách, ktoré denne konzumujeme. Dôvodom existencie toľkých typov enzýmov je ich jednoúčelovosť , skutočnosť, že každý má špeciálne vlastnosti a jedinečnú funkciu. Napríklad tráviaci enzým amyláza nachádzajúca sa v slinách reaguje iba na sacharidy.

Enzýmy najlepšie získame zo zeleniny, ovocia, mäsa, rýb čím sú čerstvejšie tým viacej enzýmov majú. My ľudia sa však odlišujeme od iných živých tvorov tým, že konzumujeme prevažne tepelne upravovanú potravu. Varíme, opekáme, grilujeme a smažíme. Vzhľadom k citlivosti enzýmov na teplo ich tým viac zničíte , čím viacej niečo dlhšie varíme.

Z hľadiska výživy rozdeľujeme enzýmy na tráviace a metabolické.

Tráviace enzýmy sú vylučované v tráviacej sústave a ich úlohou je štiepenie jednotlivých zložiek potravy.

Metabolické enzýmy sa zúčastňujú na chemických reakciách v bunkách, ovplyvňujú všetky telesné orgány.

 

Čo je Nattokináza?

Je veľmi dobrá pre zdravé fungovanie mozgu, srdca a ciev. Získava sa z enzýmu, ktorý je známy najmä v Japonsku a volá sa – Natto. V Japonsku ju získavajú predovšetkým zo sóje. Úlohy enzýmu Natto:

  • štiepi proteíny – najmä fibrín =
 
červené krvinky obalujúce sa fibrínom
 
  • Fibrín je proteín, ktorý sa nerozpúšťa a je vláknitého charakteru. Vzniká z fibrinogénu a to v záverečnej fáze počas toho, ako sa zráža krv a to najmä pod vplyvom trombínu. Fibrinogén je jeden druh bielkoviny. Prečo je v našom tele potrebný fibrinogén? Ak sa stane, že sa poraníte a začne Vám rana krvácať začne sa vo Vašom tele diať to, že sa vplyvom enzýmov začne tvoriť vláknitý proteín a spolu s krvnými doštičkami upchávajú porušený stenu cievy. Krvná plazma teda obsahuje bielkovinu, ktorá sa aj za účasti vláken zúčastňujú na zrážaní krvi a následnom zastavovaní krvácania. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Nattō

https://en.wikipedia.org/wiki/Nattokinase

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FIT štýl  čislo 9 / 2019

Napíšte vlastnú recenziu