V košíku nie sú žiadne položky.

Akcia
  • Roll over image to zoom in
  • Roll over image to zoom in

Kompava Nattokinase Plus 90 cps plus omega 3 zadarmo zdravie ciev v mozgu a srdci

Napíše recenziu k tomuto produktu ako prvý

Bežná cena: 48,00 €

Akčná cena : Bez DPH: 36,67 € S DPH: 44,00 €

Dostupnosť: Skladom

  • Kúpiť 2 za 36,25 € (43,50 € s DPH) a ušetríte 2%
  • Kúpiť 3 za 35,92 € (43,10 € s DPH) a ušetríte 3%
  • Kúpiť 4 za 35,58 € (42,70 € s DPH) a ušetríte 3%

Rýchly prehľad

 


NSK-SD nattokináza je enzým patriaci do skupiny serínových proteáz (enzýmov štiepiacich fibrín). Získava sa z japonského raňajkového jedla natto (známeho už 2000 rokov), ktorý je vyrábaný fermentáciou sójových bôbov s priateľskou baktériou Bacillus subtilis natto. Nattokinasse Plus je jedinečná svojim zložením, keďže neobsahuje vitamín K2.
Enzým prispieva k rozkladu a k odstráneniu poškodených buniek z organizmu. 

Jediná certifikovaná Nattokinase na trhu od slovenského výrobcu najvyššej kvality

 

zdravie ciev v mozgu a srdci

 

 

Obsah:

90 kapsúl t.j. 36 g komplexného prípravku

1 kapsula obsahuje 400 mg

Nattokinasse Plus je jedinečná svojim zložením, keďže neobsahuje vitamín K2.

 

Popis

NATTOKINASE PLUS obsahuje:

  • enzymatická aktivita 2000 FU (FU=jednotka degradácia fibrínu), pričom obsahuje 100 mg účinnej látky v 1 rastlinnej kapsule
  • rastlinné vegetable kapsule sú čisto vegan friendly
  • NSK-SD ®nattokináza je certifikovaná čistá forma nattokinázy
  • inulín - probiotická vláknina, slúži ako potrava pre vlastné dobré baktérie. Tie vytvárajú vitamíny skupiny B, ktoré zlepšujú vstrebávanie                                            enzýmu stenou tenkého čreva a maximálne využitie organizmom.

 

Odporúčané dávkovanie:

1 kapsula ráno a večer na lačno, ½ hod pred jedlom alebo 2 hodiny po jedle.

Použitie:

Kapsule zapiť dostatočným množstvom vody. Nesprávne užívanie výživového doplnku znižuje jeho vstrebávanie a tým i účinok.

 

Zloženie

Inulín, výťažok z fermentovaných sójových bôbov NSK-SD ® Nattokinase (100 mg), stearan horečnatý, rastlinná kapsula

Nutričné hodnoty 100 g Obsah v 1 kps/ 400 mg *RVH %
Energetická hodnota 1041,8 kJ/249 kcal 4,1672 kJ / 0,996 kcal 0,04
Bielkoviny 1,4 g 0,0056 g 0,011
Sacharidy 93,2 g 0,37 g 0,13
Tuky 0,025 g 0 g 0
Účinná látka: Natokináza   100mg **

*RVH %- Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal).**RVH – nie je stanovená

Upozornenie:

Nie je vhodný pre osoby mladšie ako 18 rokov, tehotné a dojčiace ženy. Skladujte mimo dosahu malých detí, v suchom prostredí, pri teplote do 25°C. Nevystavujte priamemu slnečnému svetlu. Nepoužívajte ako náhradu pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Osoby užívajúce lieky by mali výrobok konzumovať výlučne pod lekárskym dohľadom.

Obsah:

90 kapsúl t.j. 36 g komplexného prípravku

1 kapsula obsahuje 400 mg

 

Pre koho je enzým nattokináza určený?

Pre každého, kto sa zaujíma o svoje zdravie – najmä o zdravie ciev v mozgu a srdci. Nattokináza sa užíva ako prevencia vzniku krvných zrazenín a na zlepšenie prietoku krvi v cievach, znižuje tlak krvi a pozitívne vplýva pri poruchách krvného obehu. Má neuroprotektívne vlastnosti – pozitívne pôsobí na nervovú sústavu, chráni mozgové bunky a zvyšuje prekrvenie mozgových ciev. Taktiež slúži aj ako prevencia pred tzv. economy class syndrom – ide o riziko vzniku trombózy v dôsledku dlhých a častých letov lietadlom.

Ďalej sa nattokináza používa pri predchádzaní a liečbe kardiovaskulárnych ochorení ako sú arytmia srdca, nepravidelný pulz a pri ochoreniach ako vysoký krvný tlak, hlboká žilová trombóza, ateroskleróza, či kŕčové žily.

Dôležité si je uvedomiť, že zdravie máme iba jedno a preto sa musíme oň dostatočne starať. Netreba podceňovať už prvé príznaky a začať problém riešiť hneď. Myslite na prevenciu už teraz a tešte sa z dlhého života.

 

Nattokináza je enzým izolovaný z tradičnej japonskej fermentovanej sóje Natto. Tento enzým je čisto prírodného charakteru a získava sa pomocou baktérie Bacillus subtilis natto. Síce tento enzým pochádza zo sóje, je ťažké ho nájsť v sójových produktoch. Nattokináza je používaná na rôzne účely v ľudovej, tradičnej medicíne, pričom v Japonsku sa používa už vyše 2000 rokov. Dokonca výskumy ukazujú, že práve zvýšená konzumácia syra natto, ktorý je prirodzeným zdrojom nattokinázy štatisticky súvisí s nižším počtom úmrtí spôsobených upchatím ciev.

Nattokináza je veľmi dôležitá pre správne fungovanie srdca, mozgu a ciev. Úlohou nattokinázy v organizme je udržiavať tvorbu fibrínu v normálnych hodnotách, ktoré sú typické pre zdravého človeka. Rozpúšťa krvné zrazeniny v cievach (tromby) čím znižuje riziko vzniku mŕtvice. Zvyšuje prietok krvi v srdcových cievach, čím pôsobí preventívne proti infarktu. Ide o najúčinnejší prírodný produkt s fibrinolytickými účinkami (rozpúšťanie krvných zrazenín).

 

 

Dôležitosť enzýmov v ľudskom organizme

Enzýmy často nazývané „iskri života“ sú životne dôležité látky biologického pôvodu. V našom tele máme 5000 enzýmov ktoré vstupujú do 25000 rôznych reakcií. Dá sa povedať, že enzýmy riadia každú činnosť v našom tele.

Čo sú vlastne enzýmy? Sú to proteínové katalyzátory, ktoré sa tvoria v bunkách živých tvorov. Vyskytujú sa všade kde je život, v rastlinách a živočíchoch. Zúčastňujú sa na činnostiach dôležitých k udržaniu života, ako je syntéza, rozklad, preprava, vylučovanie, detoxikácia a tvorba zásob energie.

V bunkách nášho tela vzniká viac ako 5000 druhov životne dôležitých enzýmov. Enzýmy produkujeme aj pomocou enzýmov v potravinách, ktoré denne konzumujeme. Dôvodom existencie toľkých typov enzýmov je ich jednoúčelovosť , skutočnosť, že každý má špeciálne vlastnosti a jedinečnú funkciu. Napríklad tráviaci enzým amyláza nachádzajúca sa v slinách reaguje iba na sacharidy.

Enzýmy najlepšie získame zo zeleniny, ovocia, mäsa, rýb čím sú čerstvejšie tým viacej enzýmov majú. My ľudia sa však odlišujeme od iných živých tvorov tým, že konzumujeme prevažne tepelne upravovanú potravu. Varíme, opekáme, grilujeme a smažíme. Vzhľadom k citlivosti enzýmov na teplo ich tým viac zničíte , čím viacej niečo dlhšie varíme.

Z hľadiska výživy rozdeľujeme enzýmy na tráviace a metabolické.

Tráviace enzýmy sú vylučované v tráviacej sústave a ich úlohou je štiepenie jednotlivých zložiek potravy.

Metabolické enzýmy sa zúčastňujú na chemických reakciách v bunkách, ovplyvňujú všetky telesné orgány.

 

Čo je Nattokináza?

Je veľmi dobrá pre zdravé fungovanie mozgu, srdca a ciev. Získava sa z enzýmu, ktorý je známy najmä v Japonsku a volá sa – Natto. V Japonsku ju získavajú predovšetkým zo sóje. Úlohy enzýmu Natto:

  • štiepi proteíny – najmä fibrín =
 
červené krvinky obalujúce sa fibrínom
 
  • Fibrín je proteín, ktorý sa nerozpúšťa a je vláknitého charakteru. Vzniká z fibrinogénu a to v záverečnej fáze počas toho, ako sa zráža krv a to najmä pod vplyvom trombínu. Fibrinogén je jeden druh bielkoviny. Prečo je v našom tele potrebný fibrinogén? Ak sa stane, že sa poraníte a začne Vám rana krvácať začne sa vo Vašom tele diať to, že sa vplyvom enzýmov začne tvoriť vláknitý proteín a spolu s krvnými doštičkami upchávajú porušený stenu cievy. Krvná plazma teda obsahuje bielkovinu, ktorá sa aj za účasti vláken zúčastňujú na zrážaní krvi a následnom zastavovaní krvácania. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Nattō

https://en.wikipedia.org/wiki/Nattokinase

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FIT štýl  čislo 9 / 2019

 
 
Enzýmy 
 

Slovo enzým sa prvýkrát objavuje koncom 70. rokov 19. storočia. Vtedy sa vedci bližšie začali zaoberať procesy prebiehajúcimi v tele, najmä procesy v zažívacom ústrojenstve. Začali sa detailnejšie zaujímať aj o procesy, akými je fermentácia či kvasenie. Práve grécke slovo pre výraz "v kvasinkách", teda enzým, použil nemecký fyziológ Wilhelm Kühne pre skupinu látok, ktoré umožňovala proces kvasenia cukrov.

Fascinujúce schopnosti týchto bielkovín nenechávajú odvtedy vedca v pokoji. Vďaka tomu dnes vieme, že enzýmy majú funkciu biokatalyzátorov, teda látok, ktoré vstupujú do chemických reakcií prebiehajúcich v živých organizmoch, riadi a usmerňujú.
Vďaka enzýmom prebiehajú v organizme reakcie, ktoré by za iných okolností vôbec prebiehať nemohli. Ideálnym príkladom je proces trávenia potravy, pri ktorom hrajú enzýmy úplne zásadnú úlohu od samotného príjmu potravy cez jej spracovanie a následné využitie jej rozštiepených zložiek v tele. 

Katalytická schopnosť enzýmov je oveľa vyššia, než aké sme schopní docieliť pomocou umelých katalyzátorov, pričom ich účinok už dnes vieme veľmi spoľahlivo regulovať a cieliť presne tam, kam treba. Zaujímavé pritom je, že enzýmy sa počas katalytickej reakcie dokážu presne zamerať len na jedinú určitú reakciu, na skupinu látok či dokonca na jednu jedinú látku

 

 

Účinky systémovej enzýmoterapie

Najrozšírenejšie oblasťou systémovej enzýmoterapie je liečba zápalov a opuchov, porúch cievneho systému,
ťažkostí tráviaceho systém, terapia pre zvyšovanie obranyschopnosti a poúrazová terapia.

1. Zápaly kĺbov

Na základe klinických testov bolo preukázané účinné znižovanie zápalov, opuchov aj bolestivosti postihnutých kĺbov u chorých
s reumatoidnou artritídou, a to bez nežiaducich vedľajších príznakov. Rovnako tak boli priaznivé účinky pozorované aj pri liečbe
šliach a svalov či pri artróze.

2. Zápaly stredného ucha, prínosových dutín a dýchacích ciest.
Enzýmová terapia pomáha zmierňovať opuchy slizníc a zvyšovať odtok a transport hlienu. Zároveň zvyšuje účinnosť antibiotík
a zlepšuje imunitu. Systémová enzymoterapia sa v týchto prípadoch osvedčuje najmä u detí.

3. Gynekologické zápaly a chirurgické zákroky v gynekológii

Systémová enzymoterapia sa úspešne používa ako pri liečbe opakovaných gynekologických zápalov, kedy pomáha ich doliečenie
a zníženie rizika recidív, tak pre ľahšie a rýchlejšie hojenie rán pri gynekologických operáciách.

 

4. Urologické zápaly, zväčšenie prostaty

Enzýmoterapie v týchto prípadoch výrazne skracuje dobu liečby zápalov močového ústrojenstva, presadzuje sa pri liečbe zväčšenej
prostaty a v neposlednom rade znižuje bolestivosť a urýchľuje hojenie pri odstraňovaní obličkových kameňov.

5. Cievne ťažkosti, diabetes, vredy predkolenia

Nasadenie systémovej enzýmoterapie dokáže pri dlhodobom užívaní zlepšiť vlastnosti cievnych stien, znížiť ukladanie cholesterolu
a lipidov v tepnách a efektívne pôsobiť proti arterioskleróze. U diabetikov je zase preukázaný priaznivý vplyv na inak bežné komplikácie,
ktoré diabetes sprevádzajú: plesňové infekcie, diabetickú nohu, poškodenie očnej sietnice alebo poškodenie obličiek. Preukázaný je taktiež
ústup bolesti a zmiernenie opuchov a zápalov počas aplikácie enzýmov pri zápale žíl alebo priaznivý vplyv na prevenciu vzniku lymfedémov.

6. Nádorové ochorenia

Niektoré štúdie použitie systémovej enzýmoterapie pri liečbe nádorových ochorení potvrdili účinok na obmedzenie vzniku metastáz a rýchlejšiu
regeneráciu a obmedzenie nežiaducich účinkov chemoterapiou alebo ožarovanie na organizmus.

7. Poúrazová terapia

vzhľadom k mimoriadnej priaznivým účinkom liečby enzýmami na znižovanie bolesti, liečbu opuchov a zápalov sa odporúča systémovú
enzýmoterapiu nasadzovať aj u aktívnych športovcov, a to nielen perorálne, ale aj formou lokálne aplikácie pomocou gélov a mastí.

  9. Stres, zvyšovanie obranyschopnosti

  Enzymoterapia sa využíva pri bežných stresových stavoch (napríklad vinou náročného zamestnania), kedy má telo zvýšenú potrebu    

 

enzýmov,prípadne pre   zvýšenie obranyschopnosti organizmu proti infekčným chorobám. Pozitívne sa enzymoterapia prejavila tiež pri liečbe depresií či niektorých psychiatrických diagnóz.

8. Zažívacie ťažkosti, obezita

Enzýmy dokonale zmierňujú problémy s trávením a spracovaním potravy. Napomáhajú tiež štiepenie tukov a urýchľovanie metabolických procesov v tele. Týchto vlastností sa úspešne využíva najmä pri potrebe redukcie váhy. Vďaka enzýmom možno tiež ľahšie nastoliť a udržať acidobázickú rovnováhu organizmu

 

 

Vraví sa, že enzýmy sú iskry života. Ako ale môžeme toto tajomné tvrdenie vysvetliť bližšie?

Enzýmy sú životne dôležité látky biologického pôvodu, pričom v našom tele ich máme 3000. Vstupujú až do 7000 rôznych reakcií a prakticky riadia každú aktivitu v našom organizme. Zúčastňujú sa a ovplyvňujú životne dôležité aktivity, ako je syntéza, rozklad, vylučovanie, detoxikácia, trávenie či regenerácia alebo metabolizmus. Za účelom úpravy správneho fungovania nášho organizmu a procesov v našom tele vznikla systémová enzymoterapia, dosahovaná užívaním enzýmových doplnkov stravy, podporujúca i protizápalové procesy v tele.

Vedeli ste, že jedným z najčastejších príčin úmrtí (až 45%) je spôsobených následkami kardiovaskulárnych ochorení? Preto treba myslieť na včasnú prevenciu vo forme racionálneho stravovania, zdravej formy pohybu a enzymatickej rovnováhy v našom tele. Ako ale toto dokonalé spojenie dosiahnuť?

Prezradíme vám viac o existencii (celosvetovo veľmi dobre známych) enzýmov serrapeptázy a nattokinázy s účelom prekonávať zdravotné úskalia v rámci dôležitého kardiovaskulárneho zdravia.

 

Serrapeptáza

Táto zázračná látka je prírodný, bielkoviny štiepiaci (proteolytický) enzým produkovaný priateľskom baktériou z rodu Serratia, žijúcou vo vnútornostiach priadky morušovej. Enzým sa získava z enterobaktérií Serratia v procese kontrolovanej fermentácie.

Enzým prispieva k rozkladu a k odstráneniu nefunkčných a poškodených buniek z organizmu, zmierňuje zápal zriedením tekutiny priamo v zápale, pričom zjednodušuje jej odtok a urýchľuje hojenie tkanív.

Tlmí a zmierňuje bolesť pri zápaloch, zlepšuje stav ciev a srdca rozpúšťaním fibrínu, ktorý vzniká zrážaním krvi.

Dôležité pri tomto enzýme je schopnosť rozkladu aterosklerotických plátov (usadeného plaku nahromadeného z tuku a bielych krviniek), ktoré čistia cievy bez toho, aby akékoľvek ich vnútorné steny a výstelky poškodili.

Rozkladá tiež krvné zrazeniny, cysty, zápalové látky a mŕtve tkanivá v organizme. Enzým serrapeptázy je nápomocný pri ateroskleróze, zápalových ochoreniach kĺbov, skleróze multiplex, astme, alergii či mnohých iných zdravotných problémoch. Pôsobí tiež ako mukolytický enzým a prispieva k rozpúšťaniu hlienu.

Vedeli ste, že medzi ochorenia spôsobujúce zápaly a poškodenia tkanív patrí tiež tak veľmi rozšírená cukrovka, obezita, autoimunitné ochorenia, reumatoidná artritída, migréna, Alzheimerova choroba, depresie, urýchlené starnutie či rakovina?

 

 

 

 

 

Nattokináza

Možno ste o nej už počuli, možno nie, no enzým nattokinázy bol obsiahnutý v jednoduchom sójovom jedle už pred viac ako 2000 rokmi.

Prírodný vysokoúčinný enzým ktorý štiepi fibrín patrí do skupiny serínových proteáz, rozpúšťajúci krvné zrazeniny bez toho, aby zabránil hojeniu rán. Je izolovaný a získaný z japonskej fermentovanej sóje natto, obsiahnutý v ich tradičnom raňajkovom jedle.

Nattokináza znižuje vysoký krvný tlak, redukuje zhlukovanie krvných doštičiek a červených krviniek, čím zlepšuje i prietok krvi v organizme a znižuje zápalové procesy CRP.

Enzým z natto získal na svojej atraktivite práve svojou schopnosťou zlepšovať a podporovať srdcovocievne zdravie a obehový systém. Rozpúšťa nebezpečné krvné zrazeniny prostredníctvom viacerých biomechanizmov, takže bráni vzniku trombov a iných kardiovaskulárnych ochorení, ako napríklad infarkt myokardu, mozgová príhoda, pľúcna embólia, hlboká žilová trombóza, rakovina, ateroskleróza, metabolický syndróm, trauma a infekcie.

Vravíte si – mňa sa to netýka, cítim sa zdravo? Čísla bohužiaľ hovoria jasne - až 60% pacientov so senilnou demenciou sa vyvinulo v dôsledku zanedbaných trombov a dokonca deväť z desiatich Slovákov má minimálne jeden rizikový faktor ako preddispozíciu vzniku srdcovocievneho ochorenia.

Preto sa treba začať o seba a svoje zdravie viac starať a primárne sa zamerať na prevenciu a odstránenie hlavných faktorov spôsobujúcich tieto ochorenia, ako sú nadváha, vysoký krvný tlak, zlá životospráva, fajčenie a nedostatok fyzickej aktivity. Vaše srdce sa vám poďakuje. 

 

 

https://soundcloud.com/kompava-sk/serrapeptase-v-nattokinase

 

.

Napíšte vlastnú recenziu